Β. Αποστόλου: Προβακατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς υποκινούν τη σύγκρουση

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 09:52
UPD:10:18
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Οι αγρότες είναι άνθρωποι δουλειάς και προκοπής, όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβακατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς», δήλωσε ο κ. Αποστόλου (φωτ. αρχείου) στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλώντας εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο.

A- A A+

Την πεποίθησή του ότι η ένταση και τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη δεν εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος τελικά έφυγε από την πόλη, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo, για τη ματαίωση των εγκαινίων της 26ης Agrotica,

«Οι αγρότες είναι άνθρωποι δουλειάς και προκοπής, όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβακατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς», δήλωσε ο κ. Αποστόλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλώντας εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις. Όχι μόνο για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και λύσεις για την επόμενη ημέρα της αγροτικής δραστηριότητας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Προσωπικά, μετά από ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ, με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που με φιλοξενεί».

SELEO.GR

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη όλοι - τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς και οι κοινωνικοί εταίροι - να πάρουν πλέον μια σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι υπάρχουν πόροι για να διατεθούν στο πρόγραμμα της αγροτικής ανάπτυξης. «Έχουμε και πολιτικό σχέδιο και κυρίως τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες, αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην Agrotica και στηρίζουν το χώρο», είπε και πρόσθεσε ότι «για εμάς η μεγαλύτερη μάχη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου».

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο και ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Μετά την «αύξηση του 2015 του εισοδήματος των αγροτών, έχουμε και αύξηση των εξαγωγών», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει μια ζωντάνια στον αγροτικό χώρο, υπάρχει ένα πεδίο καλό για την αναπτυξιακή πορεία»

Η ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ανέφερε ότι «σεβόμενη την επιλογή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματά τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης» προχώρησε στη ματαίωση της τελετής των εγκαινίων, προκειμένου «να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή