Συρία: Το πρωί η συνεδρίαση των οργανώσεων της αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 21:51
UPD:21:59
REUTERS/Khaled Abdullah

Οι οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) ανακοίνωσαν την Τετάρτη από το Ριάντ ότι ανέβαλαν για το πρωί της Πέμπτης τη συνάντηση τους για να αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες ή όχι.

A- A A+

Από κλίμα αβεβαιότητας περιβάλλονται οι προετοιμασίες για τις συνομιλίες με αντικείμενο τη συριακή κρίση, οι οποίες ξεκινούν σε λιγότερο από 48 ώρες.

Οι οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN) ανακοίνωσαν την Τετάρτη από το Ριάντ ότι ανέβαλαν για το πρωί της Πέμπτης τη συνάντηση τους για να αποφασίσουν αν θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες ή όχι, σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Οι οργανώσεις αναμένουν απάντηση στα αιτήματα που έχουν θέσει στον ΟΗΕ ως προϋπόθεση συμμετοχής τους στις συνομιλίες, μεταξύ άλλων την άρση του αποκλεισμού περιοχών υπό πολιορκία.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ ανακοίνωσε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας που θα εκπροσωπήσει τη συριακή κυβέρνηση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη συριακή κρίση που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη.

Εν μέσω της αβεβαιότητας για την έναρξη και την πορεία των συνομιλιών, η εκτελεστική διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), Έρθαριν Κάζεν δήλωσε την Τετάρτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τους περίπου 200.000 κατοίκους της πόλης Ντέιρ Εζόρ η οποία τελεί υπό την πολιορκία του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ Στίβεν Ο' Μπράιαν κατήγγειλε την κυβέρνηση της Συρίας για τα εμπόδια που θέτει στην παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή