ΠΑΣΟΚ: Προπαγανδιστικό δώρο στον Πρωθυπουργό η καταχώρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 14:50
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ με τίτλο: «Πέντε μεγάλα έργα που αλλάζουν τη βόρεια Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης χαρακτήρισε την καταχώρηση προπαγανδιστικό δώρο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά στον Πρωθυπουργό, αμφισβητώντας παράλληλα το δικαίωμα της κυβέρνησης να προβαίνει σε τέτοιες προπαγανδιστικές ενέργειες με τα χρήματα του ελληνικού λαού.

Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά η ΝΔ, κανένα μεγάλο έργο δεν έχει ξεκινήσει, κανένα εργοτάξιο δεν άνοιξε, ενώ υπάρχει υψηλή ανεργία στον κλάδο των κατασκευών, με 65.000 νέους ανέργους.

Όπως επίσης σημείωσε, τα χρήματα δεν πρόκειται να πληρωθούν από την Ε.Ε., καθώς στην καταχώρηση υπάρχει μόνο η υπογραφή του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ο κ. Αθανασάκης έκανε λόγο για «εξαέρωση δεσμεύσεων», καθώς στην καταχώρηση δεν περιλαμβάνονται σαφείς δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού πριν από ένα χρόνο, ότι δηλ. θα έχουν ολοκληρωθεί ένα τμήμα του μετρό Θεσσαλονίκης, η υποθαλάσσια αρτηρία και η επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα για την επέκταση του αεροδρομίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο διέταξε την αναστολή υπογραφής της σύμβασης, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα διαψεύδει τις κυβερνητικές εξαγγελίες, καθώς στη διαφημιστική καταχώρηση του ΥΠΕΧΩΔΕ αναφέρεται ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, ενώ η κατασκευή του έργου θα αρχίσει τον Οκτώβριο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή