Κύπελλο Ελλάδας: Στο Περιστέρι θα παιχτεί η πρόκριση μετά το 0-0 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 19:18
UPD:19:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Στιγμιότυπο του αγώνα.

A- A A+

Ο Ατρόμητος απόκτησε μικρό προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους προημιτελικούς, οι Περιστεριώτες απέσπασαν 0-0 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον κακό Παναθηναϊκό και, πλέον, όλα θα κριθούν στο Περιστέρι στις 10 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο μέρος στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν πολύ «φτωχό» σε φάσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η ομάδα που ήλεγχε το ματς ήταν ο Ατρόμητος. Με πάρα πολύ «σφικτή» μεσαία γραμμή οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να βγάλουν ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι γηπεδούχοι, με τους Μπουμάλ και Αμπέντ να μη μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και τον Πράνιτς να αποδεικνύεται «λίγος» σε ένα ακόμη ματς από τα αριστερά,  δεν είχαν ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Οι Περιστεριώτες, αντίθετα, στο 17΄ στην πρώτη τους αντεπίθεση έφτασαν κοντά στην επιτυχία με το δυνατό σουτ του Ναπολεόνι μέσα από την περιοχή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Στιλ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 23΄ με τον Αμπέντ. Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και προσπάθησε με σουτ (αρχικά) και κεφαλιά στη συνέχεια να νικήσει τον Μπάρκα χωρίς να βρει στόχο. Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο Παναθηναϊκός για 5 λεπτά και στο 27΄ απείλησε και πάλι με τον Μπουμάλ, το βολέ του οποίου έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος ανήκε στον Ατρόμητο. Οι παίκτες του Δέλλα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα στο 37΄ μετά από φάουλ που κέρδισαν, ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή κι έπιασε το σουτ, αλλά με σωτήρια προβολή ο Τελάντερ απέτρεψε την πορεία της μπάλας προς την εστία του Στιλ.

Η είσοδος των Εβαντζελίστα και Κλωναρίδη στο 61΄ έδωσε για λίγα λεπτά πιο γρήγορο ρυθμό στον Παναθηναϊκό, που είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Βραζιλιάνο να προηγηθεί, αλλά ο Μπάρκας έκανε μεγάλη επέμβαση στο 77΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στην επανάληψη με τον Στιλ να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο 53΄ στο σουτ του Ούμπιντες..

Ο Ατρόμητος δεν κινδύνευσε σε άλλη φάση, είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουτρουμπή στο 88΄ (κτύπησε εκτός φάσης τον Κεϊτά).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις