Απάντηση Ρεγκούζα στο δημοσίευμα των Νέων για λαθρεμπόριο

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 15:05
UPD:15:08
A- A A+

«Καμία διακρατική συμφωνία δεν έχει παραβιασθεί και είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία των τελωνείων της χώρας θα πρέπει πάντα να γίνεται με τους ίδιους όρους και κανόνες», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τους ελέγχους στα τελωνεία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», όπως αποκαλύπτεται από την αλληλογραφία των αρμόδιων Τελωνείων με την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων βρήκε πρόσφορο πεδίο στα συνοριακά με την ΠΓΔΜ τελωνεία της Δοϊράνης και της Νίκης, στο Κιλκίς και στη Φλώρινα αντίστοιχα, εξαιτίας της μονομερούς άρσης -με ευθύνη της ελληνικής πλευράς- της διακρατικής συμφωνίας με τα Σκόπια η οποία όριζε ως μοναδικά σημεία διέλευσης των φορτίων τσιγάρων και καυσίμων, το οργανωμένο και καταλλήλως επανδρωμένο με προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, τελωνείο των Ευζώνων.

Μάλιστα, ο διευθυντής του τελωνείου Δοϊράνης κ. Κωνσταντίνος Ανεστίδης, με το από 27 Ιουλίου 2005 έγγραφό του (αριθ. πρωτοκόλλου 1677) προς τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα, περιγράφει τους κινδύνους που απορρέουν από τον εκτελωνισμό τσιγάρων και πετρελαιοειδών από το συγκεκριμένο Τελωνείο που διευθύνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή