ΚΚΕ και ΣΥΝ για την ομιλία του πρωθυπουργού

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 21:00
A- A A+

«Το όραμα της κυβέρνησης "να λειτουργεί η Ελλάδα ως έδρα των στρατηγείων, των ερευνητικών κέντρων και των μεγάλων Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που διεισδύουν στις γειτονικές χώρες", εκφράζει τον κοσμοπολίτικο μεγαλοϊδεατισμό, που υπόσχεται στο κεφάλαιο νέα μέτρα για την αύξηση των κερδών του. Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρεί η κυβέρνηση να "στεγάσει" στη Θεσσαλονίκη όλα τα είδη των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Πρόκειται για στόχους της πλουτοκρατίας που είναι επικίνδυνοι για τους λαούς, και τον ελληνικό, που θα δεχτεί νέα επίθεση.

Τα περί: "αποτελεσματικότερης στήριξης στις επιχειρήσεις που κινούνται εκτός συνόρων", καθώς και τα ηχηρά "χειροκροτήματα" του πρωθυπουργού προς τους εφοπλιστές, ας τα κρίνουν και ας προβληματιστούν όσοι ψήφισαν την ΝΔ, ελπίζοντας πως θα είναι διαφορετική από το ΠΑΣΟΚ», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα αλλάζουν όψη μόνο στα παχιά λόγια, στα πολλά "θα" και στις απραγματοποίητες εξαγγελίες των εκάστοτε πρωθυπουργών που εγκαινιάζουν τη ΔΕΘ.

Ο κ. Κ.Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη συνέχισε την πεπατημένη κακή παράδοση

- των ανέξοδων υποσχέσεων

- των εξαγγελιών έργων που συνήθως έχουν προαναγγελθεί πολλές φορές και μοιάζουν με το «γεφύρι της ¶ρτας»

- της προσφοράς νέων διευκολύνσεων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

- του εξωραϊσμού μιας δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η αλήθεια είναι ότι με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές, τη νέα λιτότητα για μισθούς και συντάξεις, την ανυπαρξία αποκεντρωμένων πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης, τις σκληρές περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και τις διαγραφόμενες περικοπές στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο, η Θεσσαλονίκη και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα, θα γνωρίσουν

- μια νέα οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση

- νέα έκρηξη της ήδη μεγάλης ανεργίας

- εξάπλωση της ανέχειας και της φτώχειας σε ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του Βορειοελλαδίτικου πληθυσμού», σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος της Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή