Ευ. Βενιζέλος: «Ο κ. Καραμανλής κοινωνικά, αλλά και δημοκρατικά προκλητικός»

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 13:26
A- A A+

«Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε κοινωνικά, αλλά και δημοκρατικά προκλητικός», τόνισε ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στην 70η ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Καραμανλής «αθέτησε εν ψυχρώ τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, εγκατέλειψε οριστικά τις θεωρίες της «ήπιας προσαρμογής» και «κοινωνικού κέντρου» και γυρίζοντας στο 1990 διακήρυξε το δόγμα ότι πρωταρχικός στόχος είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, ενώ η κοινωνική πολιτική είναι μία πράξη φιλανθρωπίας που μπορεί ενδεχομένως να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια».

«Αυτή όμως είναι μία πεπαλαιωμένη, αμήχανη, αδιέξοδη και ταξική αντίληψη που οδηγεί μόνο στην ύφεση και στην όξυνση των ανισοτήτων», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Αντί για το επίδομα θέρμανσης, προκάλεσε μία ψυχρολουσία στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που περίμεναν μία στοιχειώδη πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης».

«Το κοινωνικό κράτος δεν είναι ένα βαρίδι στα δημόσια οικονομικά και την ανταγωνιστικότητα της χώρας, αλλά πρέπει να βρίσκεται στον πυρήνα ενός σύγχρονου μοντέλου ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή