Π. Λαφαζάνης: Δεν έχει μέλλον η κυβέρνηση Τσίπρα

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 13:33
UPD:13:42
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

O πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

A- A A+

Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει μέλλον εκτίμησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών εντός του 2016.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι πρώτη φορά βλέπει πρωθυπουργό να τιμάει μία λαϊκή εντολή, την οποία πρόδωσε και ξεπούλησε.

Μάλιστα, όπως σχολίασε αν γίνονταν τώρα εκλογές το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο «δεν θα έβρισκε την ψήφο του ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί υπάρχει γενική κοινωνική κατακραυγή. Δεν θα έβρισκαν την ψήφο τους όσοι στήριξαν τα μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε εκλογές εντός του 2016.

 

Έκανε λόγο για ταπεινή συνθηκολόγηση του κ. Τσίπρα και τον κατηγόρησε ότι πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση το 2015 «και τώρα γιορτάζει τον ένα χρόνο. Τι γιορτάζει; Τα ερείπια των δηλώσεων και προγραμματικών δεσμεύσεών του;».

Για τον Γ. Βαρουφάκη

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη Βαρουφάκη και τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είπε ότι μία από τις μεγάλες διαφωνίες που είχε μαζί του ήταν ότι δεν έθεσε θέμα εξόδου από την Ευρωζώνη, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα.

Σχετικά με τις επαφές με τη Ρωσία, ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε υπερβολικό ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε ιδέα διαβεβαίωσε ότι δεν είχε αναμειχθεί επί της ουσίας στην προσπάθεια, ωστόσο, ο ίδιος ενημέρωνε τις κυβερνητικές επιτροπές.

Για το τρίτο μνημόνιο

Σε ό,τι αφορά το τρίτο μνημόνιο ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι ο λαός δεν είχε ενημερωθεί πλήρως γι' αυτό που θα έρχονταν.

«Εδώ δεν το ήξεραν οι βουλευτές που το ψήφισαν. Από τις 12 μέχρι τις 4 ψηφίστηκε το τρίτο Μνημόνιο και δεν το είχε διαβάσει κανένας…» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι αν δεν γίνουν εκλογές «θα πάμε σε ευρύτερα κυβερνητικά σχήματα, με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά, δηλαδή με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είτε και με τη Ν.Δ., ίσως με άλλον τότε πρωθυπουργό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή