Kάπα Research: Δεν έπεισε ο πρωθυπουργός για το επίδομα θέρμανσης

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 20:30
A- A A+

Αλλοθι χαρακτηρίζει η πλειονότητα (54,6%) των πολιτών το επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν του επιτρέπει να δώσει το επίδομα θέρμανσης, ενώ το 39,3% εκτιμά πως ήταν ειλικρινής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Ωστόσο η συντριπτική πλειονότητα (70%) συμφωνεί με τον Κώστα Καραμανλή για την άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ και προτείνει να επεκταθεί και στο δημόσιο.

Απαισιόδοξο εμφανίζεται το 56% για την πορεία της χώρας την επόμενη χρονιά και το 43% πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν ικανοποίησαν το 61,1%.

Το 55,6% δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού ότι στο τέλος της τετραετίας θα υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις σε αντίθεση με το 42,9% που εκτιμά πως θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 57,7%, συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι οι δυσάρεστες αποφάσεις οφείλονται στην κακή κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε, ενώ διαφωνεί μαζί του το 41,7%.

Το 31,6%, ωστόσο, υποστηρίζει ότι 18 μήνες που η ΝΔ είναι στην κυβέρνηση δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε, το 30,6% υποστηρίζει πως εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα, το 17,5 πιστεύει πως λειτουργεί βάσει ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου, 9,1% ότι αυξάνεται το παραγωγικό της έργο και το 8,5% πιστεύει πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση με την πολιτική της στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων ή των πολλών, το 50,6% υποστηρίζει πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, το 40,4% πιστεύει πως εξυπηρετεί την ελληνική οικονομία και μόλις το 3% λέει πως στηρίζει τους εργαζόμενους.

Πηγή: ΑΝΤ1

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή