Καναδάς: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 00:07
UPD:15:19
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν του Καναδά την Παρασκευή, με τον δράστη, πιθανότατα έναν έφηβο, να έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τον τοπικό υπεύθυνο ασφαλείας τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο σχολικό συγκρότημα της κοινότητας Λα Λος λειτουργούν από νηπιαγωγεία ως και ένα δωδεκατάξιο γυμνάσιο. Στα δύο κτήρια του φοιτούν περίπου 900 μαθητές. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Μια νοσοκόμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC πως αρκετοί άνθρωποι δέχονται τις πρώτες βοήθειες, έχοντας τραυματιστεί από πυρά, ενώ ένας πολίτης ανέφερε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ότι άκουσε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς μέσα στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε άλλες κοινότητες.

Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε κτήριο του σχολείο κάνει λόγο η διεύθυνση του εκπαιδευτηρίου με ανάρτηση της στο Facebook και ζητεί από τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση από τις αστυνομικές αρχές. «Το δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό», προσθέτει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Sputnik, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή