Ζεεχόφερ: Εάν η Ε.Ε. δεν μπορεί, η Γερμανία πρέπει να προστατέψει τα σύνορά της

«Κίνδυνος το 2016 να έχουμε περισσότερους μετανάστες από το 2015»
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 14:23
UPD:14:26
REUTERS/MICHAELA REHLE

Ο κ. Ζεεχόφερ (φωτ. αρχείου) αναφέρθηκε στις ροές αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν αλλάξει κάτι, το 2016 θα φθάσουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες απ' ό,τι το 2015.

A- A A+

Ο επικεφαλής της συντηρητικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας και ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων στη Γερμανία, Χορστ Ζεεχόφερ, τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να ελέγξει τα σύνορά της, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να προστατεύσει τα δικά της.

Ο κ. Ζεεχόφερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ροές αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν αλλάξει κάτι, το 2016 θα φθάσουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες απ' ό,τι το 2015.

«Εάν επιτρέψουμε να έλθουν και τα μέλη των οικογενειών, τότε μιλούμε για τρία εκατομμύρια επιπλέον μετανάστες. Αυτή είναι μια άλλη χώρα και ο λαός της Γερμανίας ή πιο ειδικά της Βαυαρίας δεν θέλει να γίνουμε μια άλλη χώρα», ανέφερε ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός.

Η CSU έχει κοινή κοινοβουλευτική ομάδα με την κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγκελα Μέρκελ στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Η πρώτη διατηρεί οργανώσεις μόνον στη Βαυαρία, ενώ η δεύτερη σε όλα τα υπόλοιπα γερμανικά κρατίδια. Οι Χριστιανοκοινωνιστές θεωρούνται ελαφρώς συντηρητικότεροι των Χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ, κυρίως σε ζητήματα ηθικής και παράδοσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή