ΣΥΝ: Γιατί τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε το πετρέλαιο πιο ακριβά από τα γαλλικά;

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 18:52
A- A A+

Συναντήσεις και περιοδείες στο πλαίσιο της 70ης Δ.Ε.Θ. πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Αλέκο Αλαβάνο.

Μετά τη συζήτηση που είχε με εργαζόμενους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.) ο κ. Αλαβάνος διερωτήθη γιατί «άλλες χώρες της Ε.Ε. όπως είναι η Γαλλία, δίνουν τα προϊόντα της διύλισης κατά περίπου 30% κάτω από την τιμή που τα δίνουμε εμείς.

Μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι σοβαρές διαφορές που υπάρχουν, πέρα από το θέμα των φόρων, ανάμεσα στις τιμές των διυλισμένων προϊόντων και τις τιμές που δίνουν τα βενζινάδικα. Αυτό το βλέπει κανείς ερχόμενος εδώ και συναντώντας και βενζινάδικα έξω από την πόρτα των ΕΛΠΕ με εντελώς διαφορετικές τιμές. Γι' αυτό το λόγο νομίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει και κοστολογικός έλεγχος από την Πολιτεία, αλλά πρέπει να γίνονται και ορισμένοι έλεγχοι στο μάρκετιγκ το οποίο γίνεται από διάφορες εταιρείες εμπορίας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Αλαβάνος τόνισε: «τη στιγμή που μέσα στην Ε.Ε. η Πολωνία, αποφάσισε να μειώσει τους φόρους στο πετρέλαιο, η Γαλλία αποφάσισε να πάρει ειδικά μέτρα ενίσχυσης των αγροτών για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, το Βέλγιο προχωρεί σε ενίσχυση των αδύνατων κοινωνικών ομάδων με επίδομα θέρμανσης.

Γιατί στην Ελλάδα δεν παίρνουμε τέτοια μέτρα;»

Για την Ο.Α. υπογράμμισε «Και σε άλλες χώρες έχει προχωρήσει σε επιβολή προστίμων η Ε.Ε., για παράδειγμα πρόσφατα στην Αlitalia, και ο Μπερλουσκονι λέει, δεν διαλύουμε την Αlitalia. Τώρα, ας μην ζητάει ο κ. Καραμανλής να του πούμε να μιμηθεί σ' αυτό το θέμα τον Μπερλουσκόνι, είναι ντροπή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή