Μπους: Αναλαμβάνω την ευθύνη για την αποτυχία ανταπόκρισης στον τυφώνα

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 20:03
UPD:20:08
A- A A+

«Ο τυφώνας Κατρίνα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ικανότητά μας να ανταποκριθούμε, σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης. Σε ό,τι δε αφορά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που δεν έκανε τη δουλειά της πλήρως και σωστά, αναλαμβάνω την ευθύνη», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους και πρόσθεσε «Θα ήθελα να ξέρω τι δεν πήγε καλά».

Ο κ. Μπους θα απευθύνει την Πέμπτη διάγγελμα ομιλία προς το έθνος για το θέμα, ανακοινώθηκε σήμερα από τον Λευκό Οίκο.

Η ομιλία του θα γίνει από την πολιτεία της Λουϊζιάνας, και θα εξαγγείλει τις μακροπρόθεσμες βάσεις της ανοικοδόμησης της πληγείσας περιοχής.

Εν τω μεταξύ, επτά στους δέκα μαύρους Αμερικανούς δηλώνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για τους ομόφυλούς τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά το σαρωτικό πέρασμα του Κατρίνα. από τον αμερικανικό Νότο. Η δημοσκόπηση αυτή έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας USA Today και του CNN από το Ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallup.

Στο ερώτημα, κατά πόσον βασικό κριτήριο αργοπορίας της ομοσπονδιακής αντίδρασης στάθηκε το φυλετικό, 60% των μαύρων Αμερικανών απάντησε θετικά.

Ποσοστό 43% των Αμερικανών εγκρίνουν τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης αυτής από τον πρόεδρο Μπους, αλλά ποσοστό 54% διαφωνεί.

Ποσοστό 51% των λευκών συνεχίζει να στηρίζει την εν γένει προεδρική συμπεριφορά του Μπους στον Λευκό Οίκο, ωστόσο 81% των μαύρων έχει γνώμη διαφορετική. Σημειώνεται δε ότι πρόκειται για μία τάση που παγιώνεται τους 15 τελευταίους μήνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή