«Νοτιάς» και «Ένας άλλος κόσμος» στην κορυφή του ελληνικού box-office

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 17:55
A- A A+

Δύο ελληνικές ταινίες κάνουν «κατάληψη» στην κορυφή του εγχώριου box-office αυτή την εβδομάδα. Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη έκοψε το πρώτο τετραήμερο προβολής του 41.886 εισιτήρια σε 92 αίθουσες προβολής, ενώ το «Ένας Άλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που συνεχίζει να γεμίζει τις σκοτεινές αίθουσες, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ο Τάσος Μπουλμέτης, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της τεράστιας εισπρακτικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας «Πολίτικη κουζίνα», της πιο εμπορικής ταινίας της τελευταίας εικοσαετίας, με 8 βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και διεθνή διανομή σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει με τη νέα του ταινία, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης.

Ήρωάς της είναι ένας ρομαντικός νέος, ο οποίος, με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, του ’70 και του ’80, ωριμάζει, με εφόδια την Ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. Τη συναισθηματικά φορτισμένη και νοσταλγική ιστορία συνοδεύει η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα

Το «άνοιγμα» της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη ήταν μικρότερο από εκείνο της «Πολίτικης Κουζίνας» - η οποία είχε 60.000 εισιτήρια - αλλά ξεπέρασε το «Ουζερί Τσιτσάνης» που έκοψε 30.368 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο προβολής του.

549.101 εισιτήρια έχει κόψει το «Ένας Άλλος Κόσμος»  σε πέντε εβδομάδες προβολής, ξεπερνώντας τα εισιτήρια της πρώτης «Νήσου» και της προηγούμενης ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Αν».

Στην τρίτη θέση συναντάμε τη νέα δημιουργία του Ταραντίνο, «Οι Μισητοί Οκτώ», που το τετραήμερο έκοψε 18.602 εισιτήρια,  ενώ μεγάλη επιτυχία σημείωσε και «Το Μεγάλο Σορτάρισμα» το οποίο - μέχρι σήμερα -  έχει κόψει 43.240 εισιτήρια.

Τέλος, το «Star Wars: The Force Awakens» έπεσε δύο θέσεις κόβοντας 17,5 χιλιάδες περίπου εισιτήρια (413.026 συνολικά), δείχνοντας πως δύσκολα θα ξεπεράσει τα 500 χιλιάδες, ενώ υπολείπεται και του «Spectre», το οποίο έχει κόψει 487.099 εισιτήρια.

[email protected]

 


 

Προτεινόμενα για εσάς