Νέες αιχμές συριακής αντιπολίτευσης κατά Ρωσίας

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 12:14
UPD:12:21
REUTERS/BASSAM KHABIEH

Ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της συριακής αντιπολίτευσης για τις συνομιλίες με το καθεστώς της Δαμασκού, κατηγόρησε ανοικτά τη Ρωσία ότι θέτει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις.

A- A A+

Συμβούλιο στελεχών της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός δεν θα λάβει μέρος σε ειρηνευτικές συνομιλίες, εάν πέραν του ίδιου και του καθεστώτος Άσαντ συμμετάσχει σε αυτές και κάποια «τρίτη πλευρά», όπως έχει προτείνει η Ρωσία.

Ο Ριάντ Χιτζάμπ, επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου της συριακής αντιπολίτευσης για τις συνομιλίες με το καθεστώς της Δαμασκού, κατηγόρησε ανοικτά τη Ρωσία ότι θέτει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και τόνισε, από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας όπου και βρίσκεται, ότι η αντιπολίτευση δεν μπορεί να συνομιλεί με το συριακό καθεστώς όταν οι Σύροι πεθαίνουν λόγω πολιορκιών και βομβαρδισμών.

Ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις συνομιλίες, εφ' όσον αυτές πραγματοποιηθούν. Σε αυτά περιλαμβάνεται και εκείνο του Μοχάμεντ Αλούς, πολιτικού στελέχους της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ (Στρατός του Ισλάμ), την οποία η Ρωσία και το συριακό καθεστώς έχουν χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή