Αναπόφευκτα μοιραίος, ο «Τελευταίος επισκέπτης»

Το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 08:05

Ο «Τελευταίος επισκέπτης» γράφτηκε το 1959 και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962, στην Ιταλία, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο.

A- A A+

Το χρονικό μιας συνάντησης που έχει τα σημάδια της μοίρας, του αναπόφευκτου πεπρωμένου, ξεδιπλώνεται στη θεατρική σκηνή, μέσα από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, «Ο τελευταίος επισκέπτης», το οποίο ανεβαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Υπογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη και με τη Νόρα Κατσέλη στον ρόλο της Φλώρας Γκόφορθ, το έργο παρουσιάζεται, για 16 μόνο παραστάσεις, μέχρι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Ο «Τελευταίος επισκέπτης» γράφτηκε το 1959 και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962, στην Ιταλία, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο. Το 1968, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Λόουζυ, με την Ταλούλα Μπάνκχεντ στον ρόλο της εκκεντρικής κυρίας Γκόφορθ και τον Ταμπ Χάντερ στον ρόλο του αριβίστα Κρις Φλάντερς.

Οι προειδοποιήσεις δεν την πείθουν

Η Φλώρα Γκόφορθ είναι μία πλούσια γηραιά κυρία, η οποία ζει άρρωστη και απομονωμένη στο καταφύγιό της, στην Ντιβίνα Κοστιέρα της Ιταλίας, υπαγορεύοντας τα απομνημονεύματά της στην γραμματέα της, Μπλάκι. Οι επισκέψεις που δέχεται είναι ελάχιστες και, πάντα, μετά από δική της πρόσκληση. Όμως, αυτό το καλοκαίρι, δέχεται την επίσκεψη ενός - όχι τόσο νεαρού πια - ζιγκολό, του Κρις Φλάντερς, ο οποίος καταφθάνει απρόσκλητος. Οι προειδοποιήσεις της γραμματέως της και της φίλης της, Μάγισσας του Κάπρι, να μη συναντήσει τον νεαρό, δεν την πείθουν. Έτσι, οδηγείται στην αγκαλιά του «τελευταίου επισκέπτη» της.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές, σκηνοθεσία - φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης, σκηνικά: Γιώργος Λυτζέρης, κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Φλώρα Γκόφορθ: Νόρα Κατσέλη, Μπλάκι: Βάνα Πεφάνη, Κρις Φλάντερς: Σόλωνας Τσούνης, Κόνι Ρίτζουεϊ: Νεφέλη Ορφανού.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας) - Ταύρος, τηλ: 210 3418550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21:30, Κυριακή: 19:30. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12 ευρώ, Κυριακή: 10 ευρώ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς