Λευκωσία: Μη ικανοποιητικό το προσχέδιο της αντιδήλωσης

Κ. Χρυστομίδης: «Επιδιώκουμε βελτιώσεις στο κείμενο»
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 14:40
A- A A+

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θεωρεί ικανοποιητικό το πλαίσιο του τελευταίου προσχεδίου της αντιδήλωσης της Ε.Ε. στην τουρκική δήλωση περί μη αναγνώρισης της Κύπρου και επιδιώκει βελτιώσεις στο προσχέδιο, εκτιμώντας παράλληλα ότι η γαλλική παρέμβαση εισήγαγε κάποια σημαντικά στοιχεία στην αντιδήλωση, δήλωσε σήμερα ο κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

«Επιδιώκουμε βελτιώσεις στο κείμενο. Η παρέμβαση της Γαλλίας εισήγαγε κάποια στοιχεία που είναι σημαντικά, κάπου όμως γενικά το όλο πλαίσιο της αντιδήλωσης δεν θεωρείται απόλυτα ικανοποιητικό για τη δική μας πλευρά», σχολίασε ο κ. Χρυσοστομίδης.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει και σήμερα τη διπλωματική μάχη ενώπιον της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER), «έτσι ώστε να επέλθουν εκείνες οι αλλαγές που να καθιστούν την αντιδήλωση ικανοποιητική για τη δική μας πλευρά, για τις προσδοκίες μας και για τις προοπτικές περαιτέρω προώθησης των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού, πράγμα που αποτελεί τον τελικό στόχο και την τελική μας αμετάθετη πρόθεση».

Ο κ. Χρυστομίδης ανέφερε ότι εάν δεν επιτευχθεί σήμερα συμφωνία, τότε θα επαναληφθεί ακόμη μία συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη και εάν ούτε τότε δεν υπάρξει συμφωνία, τότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών λίγες μέρες πριν την 3η Οκτωβρίου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή