Συνεδρίαση της διυπουργικής για το θέμα της Ολυμπιακής

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 15:02
A- A A+

Σε συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Αλογοσκούφη, Σιούφα, Λιάπη, Παναγιωτοπούλου και του ξένου συμβούλου αποκρατικοποιήσεων, της εταιρείας «Λαζάρ», αύριο στις 18:30, θα συζητηθεί το θέμα της Ολυμπιακής μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση της Κομισιόν http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/14/1089142.htm , δήλωσε σήμερα στο pressroom o κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και το κατά πόσο θεωρείται κερδοφόρα από ιδιωτικές εταιρείες, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε: «Δεν νομίζω ότι θεωρεί κάποιος κερδοφόρα την Ο.Α.. Επανειλημμένα έχω αναφέρει τα ποσά που χάνει καθημερινά το ελληνικό δημόσιο από την Ολυμπιακή. Αλλο λοιπόν το γενικό ενδιαφέρον και άλλο το ειδικό ζήτημα των προβλημάτων της Ο.Α. Δεν νομίζω ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον αγοράς της Ολυμπιακής όπως έχει, με τους χιλιάδες υπαλλήλους και τα βάρη της».

Σε άλλη ερώτηση που αφορούσε την καταγγελία στελεχών της «Ολυμπιακής» πως «τον Ιούλιο 2005 σε σχέση με τον Ιούλιο 2004, η Ο.Α. παρουσίασε αύξηση 25% στην κίνηση και κέρδη πάνω από 550 εκατ. ευρώ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «τα συνολικά ποσά που έχει πληρώσει το ελληνικό δημόσιο για την Ολυμπιακή ανέρχονται σε 3 δισ. ευρω, ενώ σήμερα συνεχίζει να πληρώνει την Ο.Α. με 1,5 εκατ. ευρώ ημερησίως».

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις που σχετίζονταν με πληροφορίες περί σχεδίων ιδιωτικοποίησης της Ο.Α., τα οποία κοινοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές αντιμετώπισε το πρόβλημα, καθώς στις 16/03/2004 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεσήμανε τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί επί 10 χρόνια. Η κυβέρνηση έλαβε τότε την κατεύθυνση προώθησης της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της Ο.Α., η οποία ξεκίνησε και ελπίζουμε να ολοκληρωθεί». «Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της ΝΔ, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της Ο.Α. Αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και αμέσως μετά να υπάρξει μια δραστική ενέργεια από κυβερνητικής πλευράς. Έτσι, τον Οκτώβριο 2004 προχώρησε η νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος για να σημειώσει: «Συνεπώς, η κυβέρνηση στο θέμα της Ολυμπιακής έδρασε γρήγορα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή