Μινεσότα: Λουλούδια σπάνε σαν γυαλί από το κρύο

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 14:05
UPD:14:09
nziegler
A- A A+

Πολικές είναι οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών αυτήν την εποχή, με αποτέλεσμα τα λουλούδια να μετατρέπονται σε… πολύχρωμα παγάκια.

Όπως εξηγεί ένας κάτοικος της πόλης, εφόσον κάποιος αφήσει έξω από το σπίτι του τα λουλούδια κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, το επόμενο πρωί μπορεί να δει τα φυτά του να σπάνε σαν… γυαλί.

Η Μινεσότα, γνωστή και ως η πολιτεία των δέκα χιλιάδων λιμνών, είναι η 12η σε έκταση και 25η σε πληθυσμό πολιτεία των ΗΠΑ, με περισσότερους από πέντε εκατομμύρια κατοίκους.

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των ηπειρωτικών ΗΠΑ και συνορεύει με τον Καναδά, ενώ πρωτεύουσα της είναι το Σαιντ Πωλ και μεγαλύτερη πόλη η Μινεάπολις.

Ενώ το καλοκαίρι στην περιοχή σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, τον χειμώνα ο υδράργυρος κατρακυλά κατά πολύ κάτω από το «μηδέν».

Το 1996 καταγράφηκε το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας στην πολιτεία (-51 βαθμοί Κελσίου), ενώ στον αντίποδα το καλοκαίρι του 1936 ο υδράργυρος είχε ανέβει στους 46 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος φυσικών πόρων της Μινεσότα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή