Αμηχανία για τους διορισμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά ο γραμματέας της Νεολαίας
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 13:03
UPD:18:58
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ -και ειρωνικά σχόλια στους κόλπους των άλλων κομμάτων- έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος επέτυχε να διοριστούν μέλη της οικογένειάς του σε δημόσιες θέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αδερφός του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ορέστης διορίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ η μητέρα του Ξανθή Παπαδοπούλου και η στενή του φίλη Χρύσα Πάντου διορίστηκαν στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξάνθου.

Ο κ. Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος επιχείρησε να απαντήσει με ένα μακροσκελές κείμενό του στο left.gr, επικαλέστηκε τη στράτευση στην Αριστερά των άμεσων προγόνων του και άλλων συγγενικών προσώπων του και διαμήνυσε: «Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια».  

Σε νέα του απάντηση, ο κ. Σχινάς σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό μετά από αγώνες του λαού και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

Όπως αναφέρει, σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του αμιγώς κυβερνητικού μηχανισμού, θεωρεί προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση σε αυτόν, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας.

«Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό. Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι» συμπληρώνει.

Τονίζει δε ότι είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. «Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους εκλεκτοί στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης», προσθέτει.

«Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνει τείχη» καταλήγει ο κ. Σχινάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή