Πρόσκληση της Αγκυρας στον Πάπα για επίσκεψη το 2006

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 14:26
A- A A+

Aπομακρύνεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου του 16ου στο Φανάρι στις 30 Νοεμβρίου. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, προσκάλεσε τον Πάπα Βενέδικτο να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία το 2006.

Η Τουρκία «παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος (...) για να ενισχύσει το διάλογο και την ανεκτικότητα μεταξύ των θρησκειών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος, για να συνεισφέρει στις προσπάθειές του που έχουν στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, (...) προσκάλεσε τον Πάπα Βενέδικτο 16ο για επίσημη επίσκεψη το 2006", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως αναμένεται απάντηση από τις αρχές του Βατικανού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προσκάλεσει το Πάπα στο Φανάρι για τη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 30 Νοεμβρίου. Χθες μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε πως είναι όλα έτοιμα για την επίσκεψη του Ποντίφηκα στην Κωνσταντινούπολη, αναμένοντας μόνο τις συνεννοήσεις μεταξύ Αγκυρας και Βατικανού http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/14/1089193.htm .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή