ΠΑΣΟΚ: Αποκάλυψη σκανδαλώδους σχεδίου της κυβέρνησης να απαξιώσει την Ο.Α.

Συνάντηση της γραμματέως του ΠΑΣΟΚ με την ΟΣΠΑ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 16:09
UPD:17:25
A- A A+

«Η συνάντηση με τους εργαζομένους της Ολυμπιακής, ήταν ουσιαστική, ανταλλάξαμε επιχειρήματα και βρήκαμε ανταπόκριση απο ένα ώριμο και υπεύθυνο συνδικαλιστικό κίνημα που θέλω να ελπίζω πως δεν θα δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική του κλεισίματος που σχεδιάζει», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε η ΟΣΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας) με τον ίδιο και τη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Η αποκάλυψη του κρυφού και σκανδαλώδους σχεδίου της κυβέρνησης να απαξιώσει την Ολυμπιακή, να την κλείσει και έτσι να οδηγήσει σε μια αδιαφανή ιδιωτικοποιήσή της ‘στο τζάμπα’ την έχει προβληματίσει και την έχει κάνει να αλλάξει θέση», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι περίεργος να δω τι θα αποφασίσει η διϋπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, αλλά ότι και να θέλει να αποφασίσει η κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να κάνει αυτά που πρότεινε χθες το ΠΑΣΟΚ, τα έξι συγκεκριμένα βήματα που έχουμε προτείνει, και που είναι μονόδρομος για κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση μιας σοβαρής ευρωπαϊκής χώρας».

Ερωτηθείς για την πρόταση του προέδρου του Συνασπισμού να έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι «πάντα υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ήδη οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας παίρνουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε να κληθεί σε ακρόαση ο σημερινός πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος με άρθρο του στον Τύπο και δηλώσεις του δημιουργεί τεράστιο προβλημα ηθικής και πολιτικής τάξης μιλώντας για κύκλους που υπονομεύουν την Ολυμπιακή και εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Επίσης ζητήσαμε στην Βουλή να κληθεί για ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η κυβέρνηση, οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών και εκεί θα έχουμε από κοινού όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και θέλω να ελπίζω και κάποιοι της συμπολιτευσης, τη δυνατότητα να θέσουμε ερωτήματα και να διατυπώσουμε απόψεις».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι «οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήδη με ερώτησή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσαν το ζήτημα προς την Επιτροπή».

Από την πλευρά της η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέρριψε «πολύ μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ λόγω, όπως ειπε, της απραξίας της, της έλλειψης ουσιαστικής παρουσίας και διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες γύρω από αυτό το θέμα, καθώς και της εγκατάλειψης του επιχειρησιακού σχεδίου (για την Ολυμπιακή) που είχε εκπονηθεί μετά το 2003.

«Κάθε σκέψη από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως ακούσαμε από τον πρωθυπουργό την προηγούμενη Κυριακή, για εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία ειναι μια σκέψη απαράδεκτη» υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Eρωτηθείσα για την πρόταση του κ. Αλαβάνου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/15/1089626.htm , είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα, και δια του προέδρου του, εκφράσει διάθεση να υπάρχει συζήτηση και διάλογος με τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις. Είναι σαφές ότι και γι’ αυτό το θέμα είμαστε έτοιμοι να υπάρξει συζήτηση, στην βάση των δικών μας θέσεων θα προσέλθουμε σε αυτόν τον διάλογο και ο πρόεδρος έχει ήδη διαμηνύσει ότι έχει διάθεση να γίνει μια τέτοια συνάντηση το ταχύτερο δυνατόν μετά την ΔΕΘ».

«Για γενικότερα θέματα κοινωνικά και πολιτικά, κρισιμα για τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «ένας ευρύτερος διάλογος με τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις είναι αναγκαίος και επικαιρος (...) ιδίως αυτήν την περίοδο που ο ελληνικός λαός βιώνει μια διαρκή και αυταρχική πολιτική απο την κυβέρνηση της ΝΔ».

Προσερχόμενος στην συνάντηση με την γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ Μανώλης Πατέστος, χαρακτήρισε σκανδαλώδη τον τρόπο διαχείρισης της Ολυμπιακής από την κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρέμβει, θεωρούμε ότι αυτήν την στιγμή έτσι όπως διαχειρίζεται η κυβέρνηση την Ολυμπιακή αποτελεί σκάνδαλο, πράγματι υπάρχει παρασκήνιο ότι η επιχείρηση πρόκειται να κλειστεί με πολιτική απόφαση προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε.

«Εμείς δεν έχουμε πεί ότι θα κλείσουμε τα αεροδρόμια, εμείς είπαμε ότι θα δώσουμε μια μάχη μαζί με τους επιβάτες να μείνει ανοιχτή η επιχείρηση, θα στηρίξουμε τους επιβάτες που στηρίζουν την επιχειρήσή μας, αλλά η κυβέρνηση θα μας βρει σε κάθε κίνησή της μπροστά μέσα από κινητοποιήσεις των εργαζομένων, στηρίζοντας όμως την λειτουργία της Ολυμπιακής», πρόσθεσε ο κ. Πατέστος.

Ο κ. Πατέστος είπε επίσης ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή