VPRC: Δυσαρέσκεια για την οικονομική πολιτική

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 17:18
UPD:17:32
A- A A+

Διατηρεί προβάδισμα 4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, (42,5% έναντι 38,5%, 7,5% το ΚΚΕ, 5% ο ΣΥΝ και 3% το ΛΑΟΣ) παρά το γεγονός ότι οι πολίτες δε φαίνεται να επικροτούν την οικονομική πολιτική, ενώ μοιρασμένοι είναι ως προς το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της VPRC που διενεργήθηκε στις 12 - 13 Σεπτεμβρίου πανελλαδικώς με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 950 ατόμων.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα της αντιπολίτευσης, αυτή παρουσιάζει επιδείνωση, καθώς 83% δηλώνει «δυσαρεστημένο».

Στο ερώτημα «εάν η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων», 44% απαντά ότι μάλλον δεν έχει ενώ 36% ότι μάλλον έχει, το 54% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του καθεστώτος του ιδιωτικού τομέα στις ΔΕΚΟ, 51% έχει αρνητική εικόνα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και 37% θετική. Το 59% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στην οικονομία, καθώς αυτή αποφασίζεται από της Ε.Ε.

Στο ερώτημα «είστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας;» 71% εμφανίζεται δυσαρεστημένο και 26% ικανοποιημένο. Ποσοστό 37% δήλωσε ότι η εικόνα που αποκόμησε από την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν «μάλλον αρνητική» έναντι 25% που απάντησε «μάλλον θετική».

Σε ό,τι, αφορά, τέλος, στην καταπολέμηση της διαπλοκής, 56% απαντά ότι δεν υπάρχει πρόοδος.

Κάμψη παρουσιάζει η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. 57% έχει θετική γνώμη για τον Κ. Καραμανλή και 34% αρνητική. Για τον Γ. Παπανδρέου: 49% θετική, 39% αρνητική. Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Κ. Καραμανλής με 45% και ακολουθούν σε ποσοστά: «κανένας από τους δύο» 24%, και Γ. Παπανδρέου με 23%.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε τις εκλογές εάν αυτές γίνονταν αύριο» 61% απαντά η ΝΔ, 14% το ΠΑΣΟΚ και 25% «κανένας, άλλο, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή