Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 18:11
A- A A+

Στην ελληνικότητα της Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα Γιαννιτσά, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Κατά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Φιλίππου Β΄ στα Γιαννιτσά ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο πατρικός και αδιαφιλονίκητος πλούτος της ταυτότητάς σας μεγάλως φθονείται υπό τινών, εις τρόπον ώστε να επιμένουν αυτοαποκαλούμενοι απόγονοι των Ελλήνων Μακεδόνων κατά διαστροφήν της ιστορίας».

Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Οι άψυχοι λίθοι ομιλούν μεγαλοφώνως και εσείς, αι έμψυχοι του Θεού εικόνες, επιβεβαιώνετε ότι η περιοχή σας αποτελεί αδιάκοπον συνέχειαν της ελληνικής παραδόσεως και της εμμονής σας εις την κληροδοτηθείσαν πίστιν και αγάπην της Εκλλησίας».

Όπως επισήμανε στην ομιλία του, δεν πρέπει να περιφρονούμε τις παραδόσεις μας, καθώς αυτό αποτελεί «επιτάφιον πλάκα της υπάρξεως των λαών».

Στη συνέχεια τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη και αργότερα ο κ. Βαρθολομαίος μετέβη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο όπου τέλεσε τα εγκαίνιά του

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή