Κυνηγώντας το όνειρο

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 19:54
UPD:21:29

A- A A+

Λιου Χσέιν Μέι. 73 ετών. Από την επαρχία Καοσιούνγκ της νότιας Ταϊβάν. Πριν από τρία χρόνια άρχισε να μαθαίνει γραφή και ανάγνωση. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2005 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τη ζωή της το οποίο συνέγραψε μόνη της στον υπολογιστή.

Η Λιου πέρασε τη ζωή της καλλιεργώντας τη γη και μεγαλώνοντας τα παιδιά της. Το σχολείο έμοιαζε στα γέρικα μάτια της απίθανο, αλλά όχι αδύνατο. Τελικά τα κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης ήταν ένα αυτοσχέδιο βιβλίο 60 σελίδων, με τον τίτλο «Μια γυναίκα στα βουνά της Ταϊπέι» χωρίς παραγράφους και σημεία στίξης, αλλά εξαιρετικά γλαφυρό.

Αρχικά η Λιου τύπωσε 25 αντίγραφα τα οποία μοίρασε σε συγγενείς και φίλους. Αλλά το βιβλίο γνώρισε εξαιρετική επιτυχία όταν το ανακάλυψαν οι παραγωγοί ενός ραδιοσταθμού κι άρχισαν να διαβάζουν αποσπάσματα του. Τότε ανέλαβε να εκδώσει το βιβλίο ο εκδοτικός οίκος Πάο Πινγκ.

«Οταν ήμουν νέα ο πατέρας μου με χτυπούσε. Οταν παντρεύτηκα είχα αναλάβει όλες τις δουλειές στο σπίτι και στα χωράφια. Ωστόσο έχω πολλές όμορφες και γλυκιές αναμνήσεις», δηλώνει η Λιου που έχει τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια, και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο διάβασμα, το καραόκε, το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο και τις βόλτες με το ποδήλατό της.

Επόμενος στόχος της: να μάθει να ζωγραφίζει. H Λιου έχει μάθει πια να ονειρεύεται και να κυνηγά το όνειρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή