ΗΠΑ: Τρία τα τυχερά δελτία του Powerball που κλήρωσε 1,6 δισ.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 10:59
UPD:13:18
REUTERS/MIKE BLAKE
A- A A+

Τρία τυχερά δελτία Powerball πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, το τζακ ποτ του οποίου είχε φτάσει στο αστρονομικό ποσό των σχεδόν 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.

Τα τυχερά δελτία παίχτηκαν στην Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και το Τενεσί. 

Οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν μηδαμινές, μια στα 292,2 εκατομμύρια, αλλά το ποσό τεράστιο. Πολλοί παίξανε οικογενειακά, άλλοι με φίλους ή συναδέλφους. Ορισμένοι ήρθαν ειδικά από τον γειτονικό Καναδά ή το Μεξικό για να αγοράσουν ένα δελτίο που θα τους έδινε μια ευκαιρία στο όνειρο.

Οι τυχεροί αριθμοί ήταν: 4, 8, 19, 27, 34 και Powerball ο αριθμός 10.

EURONEWS

Αν ο υπερτυχερός ήταν ένας, όπως πολλοί ονειρεύονταν, θα έπαιρνε 930 εκατομμύρια δολάρια (προ φόρων) αν ήθελε να του καταβληθούν τα κέρδη του αμέσως ή 1,6 δισεκατομμύριο αν προτιμούσε να του καταβληθούν σε 30 ετήσιες δόσεις.

Το ποσό αυτό μεταφράζεται λίγο ως πολύ στην τιμή στην οποία αποτιμώνται τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

Επίσης αν ήταν ένας ο τυχερός θα γινόταν πιο πλούσιος από τον διάσημο ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι, τον επίσης διάσημο τενίστα Ρότζερ Φέντερερ ή την τραγουδίστρια Μπιγιονσέ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή