Παραποίηση των απόψεών του καταγγέλλει ο Αλ. Τριανταφυλλίδης

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 19:12
UPD:19:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι πουθενά στο κείμενό του δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Για παραποίηση και διαστροφή των απόψεών του έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, απαντώντας σε αναφορές περί πρότασης του για «επιβολή διδάκτρων» στο δημόσιο σχολείο, ενώ ζήτησε «να σταματήσει η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός».

Τόνισε δε ότι πουθενά στο κείμενό του δεν υπάρχει ο όρος δίδακτρα. «Χρησιμοποιώ τη φράση  “συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με αναφορά σε συγκεκριμένο παράδειγμα”. Αν το παράδειγμα που χρησιμοποιώ, για να υποδηλώσω με σαφήνεια την ενισχυτική διδασκαλία, δεν είναι το ενδεδειγμένο, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, εντός του οποίου αρθρογράφησα, αναμένω τον αντίλογο», συμπλήρωσε.

«Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τον σκοπό, ο οποίος, ενώ καταγράφεται στο άρθρο, αποσιωπήθηκε. Ποιος είναι αυτός ο σκοπός; Το ολοήμερο δημόσιο σχολείο (5 μέρες επί 8 ώρες) να απορροφήσει και να υπερβεί τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή, με εξοικονόμηση πόρων για τη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν θα αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια, γλώσσες και ιδιαίτερα» πρόσθεσε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ένα νέο ευέλικτο και αποτελεσματικό σχολείο, κεντρικός στόχος του οποίου είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου, για να αποδεσμευτούν πλήρως «από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα».

Όπως τόνιζε ο κ. Τριανταφυλλίδης, με άξονα την ενίσχυση του κύρους του φιλόδοξου εκπαιδευτικού, εντός και εκτός σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί που ξεχώρισαν και αποφοίτησαν επιτυχώς από τις 13 περιφερειακές σχολές και επομένως διορίζονται στα σχολεία, ως αριστεύσαντες του κλάδου τους, θα αναλάβουν την υλοποίηση των νέων αναλυτικών προγραμμάτων.

«Αναλυτικότερα τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση. Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο. Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κλπ.», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Σημείωνε δε ότι με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Π. Ρήγας: Κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά  είναι διαχρονικά υπέρ της αναβαθμισμένης δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σημειώνοντας ότι οι απόψεις του βουλευτή του κόμματος Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη είναι προσωπικές και ο κάθε βουλευτής παίρνει την ευθύνη για ό,τι δηλώνει.

Όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, μέσα και από τον Εθνικό Διάλογο θα γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση η οποία θα δημιουργεί καλύτερες συνθήκες ώστε τα παιδιά να σπουδάζουν στο δωρεάν δημόσιο σχολείο, ενώ στάθηκε στην ανάγκη «να χτυπηθεί η παραπαιδεία». «Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό, κυρίως για εμάς στην Αριστερά» ξεκαθάρισε εν συνεχεία.

«Μιλώντας και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, θα ήθελα να τονίσω ότι κάποια θέματα χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι εκφράζουν τις απόψεις τους. Να σημειώσω ότι ως γραμματέας είχα διαφωνήσει και με το μέτρο που επέβαλε τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση γιατί έπληττε τα λαϊκά στρώματα» σχολίασε ο κ. Ρήγας.

Γ. Μαυρωτάς: Με τον ΣΥΡΙΖΑ η δωρεάν παιδεία φεύγει

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει το "κολάι". Μετά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών τώρα θέλουν να βάλουν και σχολικές εισφορές της τάξεως των 600 ευρώ το χρόνο» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ η ελπίδα έρχεται, η δωρεάν παιδεία φεύγει και το όραμά τους φαίνεται να είναι η δημιουργία κρατικών δομών που θα συντηρούνται με όλο και περισσότερους φόρους», σχολίασε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή