Φ. Γεννηματά: Η Δεξιά παραμένει Δεξιά όποιος κι αν είναι επικεφαλής της

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 23:03
UPD:13/01/2016 13:53
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Δεν κινδυνεύουμε ούτε από τον λαϊκισμό της Αριστεράς, ούτε από τη ρετρό νεοφιλελεύθερη Δεξιά», σχολίασε η κ. Γεννηματά (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Η Δεξιά παραμένει Δεξιά όποιος κι αν είναι ο επικεφαλής της», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας.

Ερωτηθείσα για την τοποθέτηση του βουλευτή του κόμματος Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί κινδύνου απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, εξήγησε ότι είναι ξεκάθαρη η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

«Δεν κινδυνεύουμε ούτε από τον λαϊκισμό της Αριστεράς, ούτε από τη ρετρό νεοφιλελεύθερη Δεξιά», σχολίασε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αλλο πράγμα η συννενόηση και συνεργασία κι άλλο αποστασία».

Ακόμη εξήγησε ότι τοποθετήθηκε αρνητικά στην εκλογή Μητσοτάκη επειδή «είναι Δεξιός» και συμπλήρωσε ότι εκείνος διαφωνεί πλήρως με τη λογική συγκρότησης μετώπου φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων «γιατί διχάζουν».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και άλλα επώνυμα στελέχη και προσωπικότητες για την ταχύτερη και ουσιαστικότερη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε σοσισλδημοκρατικό πόλο.

Τόνισε δε ότι έχει ανοίξει «πόλεμο ενάντια στον λαϊκισμό» αλλά όχι «σε ό,τι είναι λαϊκό», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να είναι τολμηρές, αλλά προς όφελος των εργαζομένων.

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε φροντίσει να υπάρχει περισσότερος χρόνος για διάλογο, ενώ στάθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης για τη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη, την αλλεγγύη και την απασχόληση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή