Κριτική συριακής αντιπολίτευσης σε Ομπάμα - ΗΠΑ για υποχωρήσεις προς τη Ρωσία

«Η ιστορία δεν θα τον συγχωρέσει»
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 18:31
UPD:18:33
EPA/JAMAL NASRALLAH

Ο κ. Χιτζάμπ, ο οποίος ορίστηκε συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε ακόμη ότι οι δυνάμεις που εκπροσωπεί έχουν διαφωνίες τόσο με τον ΟΗΕ όσο και με το καθεστώς Άσαντ, σε σχέση με την ατζέντα των συνομιλιών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι ΗΠΑ και συγκεκριμένα ο Μπαράκ Ομπάμα υποχώρησαν από θέσεις τους για τη Συρία, προσπαθώντας να βρουν κοινή γλώσσα με τη Ρωσία, ανέφερε ο συντονιστής της συριακής αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ, την Τρίτη.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός θα βρεθεί σε σταυροδρόμι ως προς το εάν θα δεχθεί να λάβει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, στο τέλος Ιανουαρίου.

Ο κ. Χιτζάμπ, ο οποίος ορίστηκε συντονιστής της διαπραγματευτικής ομάδας της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε ακόμη ότι οι δυνάμεις που εκπροσωπεί έχουν διαφωνίες τόσο με τον ΟΗΕ όσο και με το καθεστώς Άσαντ, σε σχέση με την ατζέντα των συνομιλιών.

«Υπάρχει εντελώς ξεκάθαρη υποχώρηση από πλευράς ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χιτζάμπ. «Νομίζω ότι η ιστορία δεν θα συγχωρέσει τον Ομπάμα», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή