Επίκαιρη ερώτηση Οδ. Κωνσταντινόπουλου για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 11:12
UPD:11:14
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την πρόοδο των έργων αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού κατέθεσε ο επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση στο χώρο επένδυσης ύψους 8 δις ευρώ έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στους κατοίκους. Ο βουλευτής επικαλείται μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία από την πραγματοποίηση της εν λόγω επένδυσης αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 2%, έσοδα για το δημόσιο πλέον των 10,5 δισ. ευρώ, άμεση δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας και 70.000 σε βάθος εικοσαετίας, καθώς και προσέλκυση περίπου ενός εκ. τουριστών επιπλέον ετησίως.

Αντί αυτών, συνεχίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος «εδώ κι έναν χρόνο παρακολουθούμε τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού να ρημάζει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβαίνει σε σπασμωδικές εξαγγελίες για πρόχειρες λύσεις και αδιέξοδους αυτοσχεδιασμούς».

«Σε μία περίοδο κατά την οποία η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη, το κράτος χρειάζεται επειγόντως έσοδα και η Κυβέρνηση ψάχνει χρήματα με περικοπές συντάξεων, η αναστολή ή η παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας προκαλεί ερωτηματικά», σημειώνει ο βουλευτής και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το σχέδιό της για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή