Οι κορυφαίοι της FIFA για το 2015

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 21:25
UPD:21:27
REUTERS/RUBEN SPRICH

Οι νικητές των βραβείων της FIFA.

A- A A+

Στο αποψινό γκαλά της FIFA όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στους μεγάλους σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ειδικά στους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ, οι οποίοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

Βραβεία όμως υπήρχαν και για άλλες κατηγορίες εκτός από εκείνη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Τον αντίστοιχο τίτλο στις Γυναίκες, ως η καλύτερη του 2015, πήρε η αρχηγός της Εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών Κάρλι Λόιντ, που διαδέχθηκε την Ναντίν Κέσλερ.

Η Λόιντ υπήρξε η απόλυτη πρωταγωνίστρια στον τελικό του Μουντιάλ των Γυναικών, που φιλοξενήθηκε στον Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς με το χατ-τρικ που σημείωσε οδήγησε τις ΗΠΑ στη νίκη με 5-2 επί της Ιαπωνίας και τον τίτλο. Οι υπόλοιπες δύο φιναλίστ ήταν οι Σάλια Σάσιτς (Γερμανία) και Άγια Μιγιάμα (Ιαπωνία).

Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε, ο οποίος πανηγύρισε πέντε τίτλους, ενώ με το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το θεαματικότερο γκολ τιμήθηκε ο Βραζιλιάνος Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια στη νίκη επί της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με 2-1, όταν σκόραρε το πρώτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, ύστερα από έξοχο συνδυασμό.

Τέλος, το βραβείο Fair Play της FIFA παρέλαβε ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής επιθετικός Τζέραλντ Ασαμόα, εκ μέρους όλων των διεθνών ομοσπονδιών που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις