Αλαβάνος: Την Τετάρτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για ΟΑ

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 15:01
A- A A+

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Νομίζω ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί, για μια Ο.Α. που θα είναι δημόσια με νέους όρους, και η οποία θα έχει αυτοτέλεια, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση με την ΟΣΠΑ και την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί, με τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και θα του αναπτύξει μια σειρά ζητήματα που θέτει ο Συνασπισμός. Συγκεκριμένα:

«α. Να γίνει άμεσα -και πριν γίνει οιαδήποτε πολιτική επιλογή στην Ολυμπιακή- Εξεταστική Επιτροπή για τις δημόσιες επιχειρήσεις, με βάση το αρ. 149, που προβλέπει την παρακολούθηση και έλεγχο των Δημοσίων Επιχειρήσεων. Αν δεν γίνει για την Ολυμπιακή σήμερα, για ποιο και πότε θα γίνει; Και, αφού μελετηθούν όλα τα αμφισβητούμενα, αν θέλετε, στοιχεία τα οποία προβάλλει και η Επιτροπή της Ε.Ε., να υπάρξει μια βάση λογιστική, οικονομική, τεχνική με την οποία θα γίνουν και οι σχετικές πολιτικές επιλογές.

Η ίδια η συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής αυτής, η οποία δεν αποβλέπει σε ποινικοποίηση, δεν έχει εκδικητικότητα, μπορεί να έρθει, μετά από μια συζήτηση με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών, στην Ολομέλεια της Βουλής.

β. Επίσης θεωρούμε σημαντικό σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα να υπάρξει δημοψήφισμα. Να είναι οι ίδιοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα σταθμίσουν τα θέματα ασφάλειας των πτήσεων, περιφερειακής ανάπτυξης, τουρισμού, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και εθνικής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, να είναι οι ίδιοι οι πολίτες οι οποίοι θα αποφασίσουν για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Και τέλος νομίζω ότι, έχουμε κάθε λόγο να προχωρήσει με συμμετοχή και των συνδικάτων η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που εύκολα μπορεί να αμφισβητήσει τις αιτιάσεις και τις τοποθετήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή