Nέο ρεκόρ από Ολυμπιακό, 3-1 τον Λεβαδειακό και «17 στα 17»

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 21:34
UPD:23:44
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει φέτος ο Ολυμπιακός, που μετά τη σημερινή νίκη με 3-1 επί του Λεβαδειακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση, σημείωσε τη 17η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη Σούπερ Λίγκα και ξεπέρασε τις 16 σερί νίκες που μετρούσε η ομάδα επί ημερών Τροντ Σόλιντ, την περίοδο 2005-2006.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ξεκίνησαν δίνοντας καταιγιστικό ρυθμό, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν προσπάθησε να αμυνθεί αλλά να κάνει το παιχνίδι του, δίνοντας στους γηπεδούχους τους χώρους που χρειάζονταν για να καταγράψουν 16 τελικές μόνο στο πρώτο ημίχρονο (!), εκ των οποίων οι 10 στην εστία, κι αν Ιντέγε και Πάρντο ήταν πιο εύστοχοι το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το 2-0 στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 16΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, όταν ύστερα από κλέψιμο της μπάλας στη μεσαία γραμμή ο Ντομίνγκεζ έδωσε δεξιά στον Πάρντο κι εκείνος έβγαλε με συρτή σέντρα μόνο τον Ιντέγε, που απλά έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία του Βερέμκο για το 1-0, με το έβδομο φετινό γκολ του στη Σούπερ Λίγκα.

Η συνέχεια ήταν μονόλογος των «ερυθρόλευκων», που έχασε μια σειρά από πολύ σημαντικές ευκαιρίες: στο 24΄με την κεφαλιά του Καμπιάσο (άουτ), στο 25΄ με τα σουτ των Μαζουακού (αποκρούστηκε) και Σιόβα (άουτ), στο 27΄ (διπλή) με τον Ιντέγε, το πρώτο σουτ του οποίου απέκρουσε Μαχαίρας και στη συνέχεια ο Μουλόπουλος έδιωξε με κεφαλιά το δεύτερο.

INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Στο 37΄ ο Πάρντο έχασε νέα ευκαιρία, όταν το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Βερέμκο, για να γίνει το 2-0 στο 42΄: σε γύρισμα του Ντομίνγκες από αριστερά ο Βερέμκο μπερδεύτηκε με τον Γιάχιτς και ο Κολομβιανός ακραίος σκόραρε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα, σε άδεια εστία. 

Το παιχνίδι έγινε χωρίς επιστροφή για τους «πράσινους» στο 56ο λεπτό, όταν σε νέα αντεπίθεση ο Ντουρμάζ γύρισε την μπάλα από αριστερά στον Ντομίνγκες κι εκείνος «κολλώντας» την μπάλα πέρασε τον Βερέμκο με το δεξί πόδι και πλάσαρε με το αριστερό για το 3-0, πάλι σε άδειο τέρμα.

Με το στόχο να έχει επιτευχθεί από νωρίς ο Ολυμπιακός δεν είχε λόγο να κρατήσει «το πόδι στο γκάζι». Οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό του αγώνα, ελέγχοντας όμως πάντοτε το παιχνίδι, ενώ ο Μάρκο Σίλβα βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο σε Κολοβό και Μανιάτη, που αποθεώθηκαν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μπεν, που παίζει δανεικός από τους «ερυθρόλευκους» στην ομάδα της Λιβαδειάς, μειώνοντας σε 3-1 στο 88΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις