Oλοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο «Γεω-περιβάλλον και Γεω-τεχνική»

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2005 16:55
A- A A+

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Γεω-περιβάλλον και Γεω-τεχνική» (Geoenvironment and Geotechnics), που πραγματοποιήθηκε στο «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος», με συμμετοχή πλέον των 80 συνέδρων από 11 χώρες. Παρουσιάστηκαν συνολικά 43 επιστημονικές εργασίες, και δόθηκε κυρίως έμφαση στο γεγονός ότι τυχόν γεωτεχνικά και γεωπεριβαλλοντικά προβλήματα πρέπει να αναλύονται σε βάθος ώστε να προλαμβάνονται παρόμοιες και αντίστοιχες καταστάσεις σε άλλα έργα.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε επίσης σε προβλήματα που σχετίζονται με τη μεταλλευτική και μεταλλουργική βιομηχανία. Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου (14 Σεπτεμβρίου) πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των συνέδρων σε περιοχές που έχουν αποκατασταθεί περιβαλλοντικά από την Εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.

Χορηγοί και Υποστηρικτές του συνεδρίου ήταν το «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος», η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή