Χάρισον Φορντ: Ο πιο εμπορικός ηθοποιός της κινηματογραφικής ιστορίας

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 15:45
A- A A+

Το έβδομο επεισόδιο του «Πολέμου των Άστρων», «Star Wars: The Force Awakens», καταρρίπτει το  ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, γράφοντας νέες σελίδες στο «βιβλίο» της ιστορίας του κινηματογράφου.

Η ταινία, που φέρει την υπογραφή του Τζέι Τζέι Έιμπραμς, μέσα σε μόλις είκοσι ημέρες από την έξοδό της στις σκοτεινές αίθουσες, είναι ήδη η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στην Αμερική.

«Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά τα ρεκόρ, αλλά γνωρίζουμε πως δεν ήταν δυνατά χωρίς τον ενθουσιασμό των φανατικών θαυμαστών και τη συνεχή υποστήριξή τους. Το νιώθουμε εδώ και μας δίνει ώθηση καθημερινά και θα συνεχίσει στο λαμπρό μέλλον του “Star Wars”. Υπήρξε όντως ένα ξύπνημα - και ανήκει σε όλους σας» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Disney.

Το νέο ρεκόρ του «Star Wars» αφορά τις επιδόσεις του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού Χάρισον Φορντ - με περισσότερες από σαράντα ταινίες στο ενεργητικό του, ανάμεσα στις οποίες η αυθεντική πρώτη τριλογία των «Star Wars», καθώς και οι τέσσερις ταινίες του «Indiana Jones» franchise -  ο οποίος είναι πλέον ο πιο εμπορικός ηθοποιός της κινηματογραφικής ιστορίας.  

Ο 74χρονος ηθοποιός, με τις ταινίες του, έχει φέρει στο αμερικανικό box office έσοδα της τάξεως των 4,699 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ, σύμφωνα με το «Box Office Mojo», 764.4 εκατομμύρια από αυτά προστέθηκαν τον τελευταίο μήνα.

Από την πρώτη θέση υποχώρησε ο 68χρονος Αμερικάνος ηθοποιός και παραγωγός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, με τις συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office να αγγίζουν τα 4,626 δισεκατομμύρια δολάρια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς