Τη Δευτέρα η βοήθεια στους λιμοκτονούντες Σύρους στην πολιορκούμενη Μαντάγια

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 19:19
UPD:19:22
EPA/NABIL MOUNZER

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

A- A A+

Την Δευτέρα θα παραδοθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκούμενημένη από τις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα σιιτικά χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, που πολιορκούνται από Σύρους αντάρτες.

Η συμφωνία επιτεύχθηκε το Σάββατο, ανέφεραν δύο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μαντάγια ανέφεραν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.

Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο το πότε θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα. Η βοήθεια θα φτάσει στις τρεις πόλεις το πρωί της Δευτέρας. Και στις τρεις ταυτόχρονα», είπε μια πηγή. Μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

Η Μαντάγια πολιορκείται όχι μόνο από δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και από μαχητές της λιβανικής σιιτικής Χεζμπολάχ, ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ - Φούα και Καφράγια - είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή