Κλοπή 45.000 λίτρων βενζίνης από πρατήριο υγρών καυσίμων απασχολεί την αστυνομία στην Αυστραλίας.
Φαίνεται πως η υψηλή τιμή του «μαύρου» χρυσού ώθησε έναν αυτοκινητιστή να «μεταποιήσει» το όχημά του, προσθέτοντάς του μάνικες, αντλία και μεγάλο ντεπόζιτο, προκειμένου να κλέψει ντίζελ από τις δεξαμενές της υπόγειας αποθήκης του πρατηρίου.
Αν και το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει γύρω στα 65 δολάρια, από το ύψος ρεκόρ των 70,85 δολ., οι τιμές είναι υπερτριπλάσιες σε σχέση με το 2001.
Hδη η κυβέρνηση στις ΗΠΑ άρχισε να συζητά την προώθηση μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας, κάτι που επίσης απασχολεί και την Ευρώπη.
Οσο παραμένει ακριβό το πετρέλαιο, τόσο θα πιέζονται οι προϋπολογισμοί κρατών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στο παρελθόν τρεις παγκόσμιες υφέσεις (1974, 1980, 1990) προκλήθηκαν από το ακριβό πετρέλαιο. Προς το παρόν, όμως η παγκόσμια ανάπτυξη παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός χαμηλός.
Ο βασικός λόγος που οι υψηλές πετρελαϊκές τιμές δεν έχουν εκτροχιάσει ακόμα την παγκόσμια οικονομία, είναι το φθηνό χρήμα που παγκοσμίως έχει στηρίξει την κατανάλωση.
Εναλλακτικά, μια «σφιχτότερη» νομισματική πολιτική, που θα έδινε τέλος στην εποχή του φθηνού χρήματος, θα έκανε άνω κάτω την παγκόσμια οικονομία, καθώς θα οδηγούσε στα ύψη το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων, φέρνοντας στα πρόθυρα χρεοκοπίας κράτη, εταιρείες και νοικοκυριά. Με αυτή την έννοια, το δίλημμα είναι: ακριβότερο πετρέλαιο ή υψηλότερα επιτόκια; Εννοείται ότι, αν με κάποιο τρόπο συνέβαιναν και τα δύο ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα θα ήταν αναπότρεπτα ύφεση.