Τ. Παπαδόπουλος: Ικανοποιήθηκαν οι τρεις στόχοι της Κύπρου για την «αντιδήλωση»

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 16:39
UPD:16:53
A- A A+

Οι τρεις στόχοι που έθεσε η Κύπρος για το περιεχόμενο της αντιδήλωσης της Ε.Ε. στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας έχουν ικανοποιηθεί, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το κείμενο, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν αλλαγές πάνω στα συγκεκριμένα στοιχεία του κειμένου.

Σε δηλώσεις του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι τρεις στόχοι ήταν να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο ότι η δήλωση της Τουρκίας ήταν μονομερής που δεν παρήγε έννομο αποτέλεσμα, ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου από την Τουρκία δεν μπορούσε να επηρεαστεί από τις επιφυλάξεις που έθεσε, καθώς και η πλήρης εφαρμογή του πρωτοκόλλου σε όλες τις χώρες μέλη, περιλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Οι τρεις αυτοί στόχοι έχουν επιτευχθεί πλήρως, τουλάχιστον όπως έχει διατυπωθεί το κείμενο», είπε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω να αλλάξει».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε.συμφώνησαν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας πρέπει να αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου.

Ειδικά όσον αφορά τη στάση της Βρετανίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «παρά τη μεγάλη υποστήριξη που έχουν βρει οι θέσεις μας» από μεγάλο αριθμό χωρών μελών της Ε.Ε., η βρετανική προεδρία, «από την αρχή νομίζουμε δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της» ως προεδρεύουσα χώρα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή