ΗΠΑ: Σύσταση ομάδας για καταπολέμηση της προπαγάνδας του Ι.Κ.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 23:18
UPD:23:21
REUTERS/JONATHAN ERNST

Στόχος της θα είναι να ενοποιηθούν και να εναρμονιστούν οι προσπάθειες καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Νεντ Πράις (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τη σύσταση μιας νέας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας η οποία θα εργαστεί για την καταπολέμηση της προπαγάνδας που προωθούν μέσω διαδικτύου το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή.

Η ομάδα θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα συνεργάζεται και με άλλες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες.

Στόχος της θα είναι να ενοποιηθούν και να εναρμονιστούν οι προσπάθειες καταπολέμησης του βίαιου εξτρεμισμού στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Νεντ Πράις.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα εντείνει τις προσπάθειες του για συνεργασία με διεθνείς συμμάχους – που βρίσκονται εντός και εκτός ξένων κυβερνήσεων – για την προώθηση μηνυμάτων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και άλλων βίαιων οργανώσεων, ανέφερε ο κ. Πράις με ανακοίνωση του.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή