Ταλάτ: «Λυπηρές» οι εξελίξεις στην COREPER

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 18:06
UPD:18:07
A- A A+

«Λυπηρές» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/20/1091199.htm , http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/20/1091036.htm o ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατηγορώντας παράλληλα την Ε.Ε. για υιοθέτηση πολιτικής που εμποδίζει τη λύση του Κυπριακού.

Όπως υποστηριξε, η διασύνδεση της αναγνώρισης της Κύπρου με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και η άρση των περιορισμών (που επιβάλλει η Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία) μονομερώς, «δεν αποτελεί ευρωπαϊκή προσέγγιση».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ταλάτ χαρακτήρισε τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος ενώπιον της 60ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ περί μη επιβολής αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και υποβολής μιας συμφωνημένης λύσης σε δημοψήφισμα, ως αβάσιμες, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές σημαίνουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού. Όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά διατηρεί αυτή τη συμπεριφορά, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δεν θα αναλάβει πρωτοβουλία για λύση του Κυπριακού, συμπλήρωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή