Ε.Ε. - Εμπλοκή στην υιοθέτηση της «αντιδήλωσης»

Λόγω ένστασης της τελευταίας στιγμής από την κυπριακή πλευρά
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 18:25
A- A A+

Νέα εμπλοκή στην υιοθέτηση του οριστικού κειμένου της «αντιδήλωσης» της Ε.Ε. στη μονομερή δήλωση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης της Κύπρου, εξαιτίας ένστασης της τελευταίας στιγμής από την πλευρά της Λευκωσίας, σύμφωνα με πηγές της βρετανικής προεδρίας.

Η επίσημη υιοθέτηση του κειμένου της «αντιδήλωσης» ήταν προγραμματισμένη να γίνει κατά τη διάρκεια υπουργικής συνάντησης σήμερα στις Βρυξέλλες, ωστόσο, «έπειτα από αίτημα της κυπριακής αντιπροσωπείας, η βρετανική προεδρία απέσυρες το σημείο για την Τουρκία από την ημερήσια διάταξη», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Λευκωσία δεν έχει ενστάσεις για τους όρους της ευρωπαϊκής διακήρυξης, ως έχει, αλλά για μία επισυναπτόμενη παράγραφο, σύμφωνα με την οποία τα κράτη-μέλη δεσμεύονται ότι δεν θα ξανανοίξουν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, θέματα που έχουν ήδη καλυφθεί από την «αντιδήλωση».

«Οι Κύπριο θέλουν να έχουν λυμένα τα χέρια τους κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών», για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, εκτίμησε μία εκ των διπλωματικών πηγών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή