Euroleague: Άλωσε την Βιτόρια κι έμεινε μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 23:40
UPD:08/01/2016 00:14
A- A A+

Ο... συνήθης σκληροτράχηλος και ακατάβλητος Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στην Λαμποράλ Κούτσα να επαναλάβει τη νίκη της πρεμιέρας στη φάση των ομίλων, αφού μερικούς μήνες πιο «δεμένος» πλέον ως ομάδα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, όταν οι παίκτες του ακόμη... συστήνονταν μεταξύ τους, νίκησε στη Βιτόρια με 82-76 κι έγινε από τη δεύτερη αγωνιστική αφεντικό του 6ου ομίλου.

«Όλα τα λεφτά» απόψε για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν η εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η τετράδα των Σπανούλη (19 πόντοι), Χάντερ (17), Πρίντεζη (15) και Μάντζαρη (14), την ώρα που ο «δήμιος» του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα, ο Μπουρούσης, έμεινε στους 12 πόντους (συν 7 ριμπάουντ), επηρεασμένος σωματικά και ψυχολογικά από το ταξίδι - «αστραπή» στην Ελλάδα λόγω του θανάτου του πεθερού του και την άμεση επιστροφή του στην Ισπανία.

Από την πλευρά τους, οι Βάσκοι χάρηκαν στα πρώτα 2-3 λεπτά, όταν προηγήθηκαν 7-3, αλλά από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν με σερί 7-0 (7-10) όχι μόνο δεν ξανακοίταξαν πίσω αλλά άφησαν την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς να προσπαθεί ασθμαίνουσα να ζυγώσει, κι όποτε το κατάφερνε κάποιος από τους τέσσερις... σωματοφύλακες που προαναφέρθηκαν «χάιδευε το γκάζι» και η διαφορά ξαναγινόταν διψήφια.

Δεν θα είναι υπερβολή αν λεχθεί ότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αν όχι ως το 30΄, η Λαμποράλ έμεινε στο παιχνίδι χάρις στην ευκολία με την οποία την έστελναν στις βολές οι διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βάσκοι σούταραν 36 φορές (!) από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», έναντι 24 του Ολυμπιακού, μόνο που η ελληνική ομάδα έβαλε τις 22.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε με 24-18 στο 10΄, με 43-34 στο ημίχρονο και κάποια στιγμή έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +17, όταν το ταμπλό έγραψε 38-55, πριν ένα σερί 11-0 των γηπεδούχων τους επιτρέψει να ρίξουν τη διαφορά στο -6 (49-55), την οποία διατήρησε στο 30΄ ο Μάικ Τζέιμς με τρίποντο (56-62).

Με τον Μάντζαρη να ξαναπαίρνει «μπροστά» από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός ξαναπήγε στο +15 (75-60) και «τελείωσε» τον αγώνα, με τη διαφορά να μικραίνει στο τέλος από την επιπολαιότητα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι «πούλησαν» την μπάλα στις τρεις τελευταίες επιθέσεις τους!

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις