Στίβος: Βαριές ποινές από την IAAF

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 17:48
UPD:20:56
EPA/KERIM OKTEN
A- A A+

Ισόβιο αποκλεισμό από την ενασχόλησή τους καθ΄ οιονδήποτε τρόπο με τον στίβο επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της IAAF στον πρώην επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας Βαλεντίν Μπαλακνίτσεφ, τον πρώην επικεφαλής εθνικό προπονητή Αλεξέι Μέλνικοφ και τον γιο προηγούμενου προέδρου της IAAF Λαμίν Ντιάκ, τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ.

Επίσης, η Επιτροπή επέβαλε πενταετή αποκλεισμό στον πρώην επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής κατά του ντόπινγκ, Γκαμπριέλ Ντολέ, καθώς όπως αναφέρεται και οι τέσσερις διέπραξαν πολλαπλές παραβιάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ και συμμετείχαν στην απόπειρα συγκάλυψης θετικών δειγμάτων αθλητών σε αναβολικά.

«Η Επιτροπή θεωρεί ότι, υπό το φως των πορισμάτων της, ο Μπαλακνίτσεφ, ο Μέλνικοφ και ο Ντιάκ θα πρέπει να τιμωρηθούν με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε περαιτέρω συμμετοχή με οποιοδήποτε τρόπο στο άθλημα του στίβου. Οποιεσδήποτε μικρότερες κυρώσεις δεν θα πληρούν τη σοβαρότητα των αδικημάτων τους. Στην υπόθεση του Ντολέ, επιβάλλεται επίσης η τιμωρία του, αλλά στην περίπτωσή του για πέντε χρόνια μόνο, αφού η εναντίον του κατηγορία είναι μόνο για παράλειψη. Μπαλακνίτσεφ και Ντιάκ θα πληρώσουν επίσης πρόστιμο 25.000 δολαρίων και 15.000 ο Μέλνικοφ» αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις