Α. Αλαβάνος: Λόγοι ασφαλείας επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2005 12:04
UPD:12:50
A- A A+

«Σημαντικοί λόγοι ασφάλειας των πτήσεων επιτάσσουν την ύπαρξη μιας εθνικής αεροπορικής εταιρείας με υψηλά ποιοτικά στάνταρ που μόνο η τεχνική βάση της Ολυμπιακής σήμερα τα δίνει. Λόγοι οικονομικοί, αναπτυξιακοί, τουριστικοί επίσης επιτάσσουν την ύπαρξη εθνικού αερομεταφορέα καθώς και λόγοι εθνικής ασφάλειας. Δεν θα θέλαμε με τίποτα η Ολυμπιακή Αεροπορία να καταλήξει σε χέρια εταιρειών, όπως για παράδειγμα αυτή με την οποία έχει υπάρξει το μνημόνιο, το προσύμφωνο για την πώλησή της, οι οποίες βρίσκονται στην διάθεση ισραηλινών και αμερικανικών κεφαλαίων. Πιστεύουμε λόγοι εθνικής ασφάλειας μιας χώρας που ξέρουμε ότι έχει προβλήματα στα ανατολικά της σύνορα, δεν επιτρέπουν μια τέτοια λύση».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό για το θέμα της Ολυμπιακής.

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι έθεσε στο κ. Καραμανλή το αίτημα για σύσταση εξεταστική επιτροπής, καθώς, όπως είπε, «υπάρχει ένα παρελθόν στις σχέσεις κράτους - Ολυμπιακής που δεν είναι αυτό που μας λέει η Ε.Ε.». «Υπάρχουν πολλές οφειλές του κράτους στην Ολυμπιακή που δεν έχουν καταγραφεί», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος «και έχουν σχέση με τη διαχείριση υπαλλήλων, με τις εκπτώσεις και το τιμολόγιο που επέβαλλε το ίδιο το κράτος, με τη διακίνηση αεροπλάνων με βάση προγραμματισμούς που έχουν σχέση με συμφέροντα του κράτους και όχι συμφέροντα της εταιρείας». «Όλα αυτά πρέπει να ερευνηθούν, όπως πρέπει να ερευνηθούν και οι προμήθειες, ειδικά του στόλου, οι οποίες έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούν πάρα πολλά ερωτηματικά. Ζητήσαμε επομένως πριν γίνει οιαδήποτε επιλογή να υπάρξει Εξεταστική Επιτροπή του άρθρου 149», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Εμείς ζητήσαμε άμεσα Εξεταστική Επιτροπή», υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος. «Ο Πρωθυπουργός δεν αμφισβήτησε τη συλλογιστική μας. Προβληματίζεται για το αν θα γίνει και πότε θα γίνει. Εμείς θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να πάρουμε αποφάσεις κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της Ολυμπιακής χωρίς να υπάρξει μια μελέτη από το Εθνικό Κοινοβούλιο για τα προβλήματα που δημιούργησαν αυτήν την παθολογία της Ολυμπιακής και για τη θεραπεία της», συμπλήρωσε.

Τέλος ερωτηθείς για την επιβίωση της Ολυμπιακής, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε πως «εάν υπάρξει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης και κινηθεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση πιστεύω ότι έχει πάρα πολλές δυνατότητες» να τα καταφέρει η εταιρεία.

Αύριο στις 2.00 μ.μ. ο Αλέκος Αλαβάνος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή