Ενιαία διεθνή αντίδραση «στις προκλήσεις της Β. Κορέας» ζητεί ο Κέρι

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 06:14
UPD:12:26
REUTERS/POOL

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Ξεχωριστές συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, σχετικά με την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Όπως ανέφερε σε ξεχωριστές ανακοινώσεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις συνομιλίες του με τον Ιάπωνα υπουργό Φούμιο Κισίντα καθώς και με τον Νότιο Κορεάτη ομόλογό του Γιούν Μπιούνγκ-σε, ο Κέρι υπογράμμισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε επίσης τη σημασία μιας ενωμένης διεθνούς αντίδρασης στις προκλητικές κινήσεις της Βόρειας Κορέας.

Καταδικάζοντας έντονα την πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Πιονγιάνγκ, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποφάσισε να επιβάλει χθες νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα.

Οι 15 χώρες-μέλη του Σ.Α. -ακόμη και η Κίνα που θεωρείται στενός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας- αποφάσισαν ομόφωνα να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως για την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων σε βάρος της Πιονγιάνγκ, τα οποία θα περιληφθούν σε νέο ψήφισμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή