Στο επίκεντρο της «μάχης» στη Ν.Δ. η Θεσσαλονίκη

Απ. Τζιτζικώστας: Ανοίγει τα χαρτιά του για τους διεκδικητές της προεδρίας
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 07:02
UPD:07:02
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτ. αρχείου) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν θα στηρίξει ή όχι κάποιον από τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο.

A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου 
 [email protected]

Στη συμπρωτεύουσα μεταφέρεται σήμερα το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία στη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανοίγει το μεσημέρι τα χαρτιά του για το αν θα στηρίξει ή όχι κάποια από τις δύο υποψηφιότητες. Στη Θεσσαλονίκη, όμως, θα βρίσκονται και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας της Ν.Δ., με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται με «γαλάζια» στελέχη.

Στην εκλογική δεξαμενή της Βορείου Ελλάδας και στους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της που ψήφισαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο και θα κληθούν στις 10 Ιανουαρίου να επιλέξουν ανάμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στρέφουν πλέον το βλέμμα τους οι δύο «γαλάζιοι» μονομάχοι. Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι αναμένουν, μάλιστα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει καλέσει σήμερα στη 1:30 μ.μ. στο γραφείο του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δημοσιογράφους και αναμένεται να αποκαλύψει αν θα στηρίξει έναν από τους δύο υποψήφιους, όπως έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή αν θα κρατήσει στάση ουδετερότητας.

Η στάση του κ. Τζιτζικώστα, πάντως, έχει καίρια σημασία όχι μόνο γιατί έλαβε 82.000 (20,3%) από το σύνολο των 404.000 ψήφων της πρώτης Κυριακής, αλλά και γιατί το μεγαλύτερο τμήμα των υποστηρικτών του έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που επιλέξει ουδέτερη στάση ή προκρίνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τότε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής θα έχει προβάδισμα. Αντίθετα, αν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως λέγεται ότι του έχουν εισηγηθεί ορισμένοι συνεργάτες του, τότε οι εκλογές αναμένεται να μεταβληθούν σε ντέρμπι όπου θα είναι δύσκολο να υπάρξουν προγνωστικά.

Οι δύο υποψήφιοι

Πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης πριν από τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα και συγκεκριμένα στις 11:30 στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» της Θεσσαλονίκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη συμπρωτεύουσα όπου πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, συναντάται διαδοχικά με δημάρχους, διοικήσεις επιμελητηρίων, στελέχη του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, περιφερειακούς συμβούλους της Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στη συμπρωτεύουσα προκειμένου να παραστεί αύριο στην τελετή αγιασμού των υδάτων στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης. Θα έχει και αυτός συναντήσεις με «γαλάζια» στελέχη και μέλη του κόμματος. Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται, πάντως, πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρησης της Κυριακής και εκτιμά ότι θα κάνει και πάλι την έκπληξη, όπως συνέβη στον πρώτο γύρο όπου έλαβε το 30% των ψήφων.

«Πολλοί είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα ήμουν στον δεύτερο γύρο. Ηταν πολύ λίγοι αυτοί που το πίστευαν. Οπως έκανα την έκπληξη και μπήκα στον δεύτερο γύρο, έτσι θα κάνω και τώρα την έκπληξη και θα κερδίσω. Είμαι απολύτως πεπεισμένος γι’ αυτό» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή