Αγκυρα: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναγνώρισης της Κύπρου»

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 12:15
UPD:13:25
A- A A+

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναγνώρισης της Κύπρου πριν επιτευχθεί ολοκληρωμένη λύση», τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Αγκυρα απέκλεισε εκ νέου κάθε πιθανότητα αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά τη συμφωνία στην Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER) για το περιεχόμενο του κειμένου της αντιδήλωσης της Ε.Ε. προς την Τουρκία.

Απαντώντας στη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι η απόφαση των «25» ανοίγει το δρόμο για τη de facto αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι ο κ. Κουμουτσάκος «διαπράττει ένα σοβαρό λάθος» και πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναγνώρισης της Κύπρου πριν επιτευχθεί ολοκληρωμένη λύση».

«Λυπούμαστε για την έκδοση αυτής της αντιδήλωσης. Ο τόνος της είναι σε ασυμφωνία με το παραδοσιακό πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερα από 40 χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ταν.

«Η αντιδήλωση είναι μονομερής και έχει μία πολιτική χροιά που μπορεί να αποδυναμώσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την εξασφάλιση μιας λυσης στην Κύπρο», υπογραμμίζει ο τούρκος εκπρόσωπος και συμπληρώνει: «Δεν είναι δυνατόν για μας να αποδεχθούμε αυτή την προσέγγιση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή