Ι.Κ.: Βίντεο με εκτελέσεις «κατασκόπων» και απειλές προς τη Βρετανία

Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2016 20:32
UPD:20:34
REUTERS/REUTERS TV

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την Κυριακή σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες, ξεκινά με τις «ομολογίες» των πέντε ανθρώπων, οι οποίοι δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Απειλές προς τη Βρετανία εκτοξεύει το Ισλαμικό Κράτος σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο δείχνει την εκτέλεση πέντε «κατασκόπων».

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την Κυριακή σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες, ξεκινά με τις «ομολογίες» των πέντε ανθρώπων, οι οποίοι δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Τα λόγια των πέντε ανδρών δεν επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ίδιων, ενώ δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες όπου αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία, καθώς και ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πέντε, ντυμένοι με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, γονατισμένοι μπροστά από πέντε μαυροντυμένους με κουκούλες οι οποίοι είναι οπλισμένοι με περίστροφα.

«Είναι ένα μήνυμα για τον Ντέιβιντ Κάμερον», λέει στα αγγλικά ένας τζιχαντιστής. «Είναι περίεργο να ακούει κανείς σήμερα έναν ασήμαντο ηγέτη σαν εσένα να αμφισβητεί την ισχύ του Ισλαμικού Κράτους», συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία συμμετείχε στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και από τις αρχές του Δεκεμβρίου βομβαρδίζει και στόχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία.

«Θα συνεχίσουμε τον τζιχάντ, θα συνεχίσουμε να διασχίζουμε σύνορα και μία μέρα θα εισβάλουμε στο έδαφός σας, όπου θα κυβερνήσουμε σύμφωνα με τη σαρία», απειλεί ο τζιχαντιστής.

Εν συνεχεία, οι πέντε εκτελούνται με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή