Αλ. Τσίπρας: Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις

Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 21:23
UPD:03/01/2016 00:10
SOOC/Alexandros Michailidis

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης και εμφανίζεται βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής.

A- A A+

Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα προς τους δανειστές ότι θα τηρηθεί η συμφωνία, «χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός» τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης και εμφανίζεται βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το «χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα» και τονίζει πως θα διαψευστούν.

Εκτιμά δε ότι οι βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από έξι χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ανοίγει μια καινούρια σελίδα για τον τόπο. Όπως υπογραμμίζει, η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την «επιτροπεία των δανειστών αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε».

Τέλος, αναφέρει ότι «οι επιτυχίες της κυβέρνησης τη νέα χρονιά θα φέρουν διεργασίες και εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς» και προσθέτει ότι αν θέλουν κάποιοι να στηρίξουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όχι με όρους πολιτικής συναλλαγής.

Παράλληλα, σε μήνυμά του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι πρώτοι μήνες της νέας χρονιάς είναι κρίσιμοι και δεν χωρούν καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με περισσότερους συμμάχους, θα δώσει τη μάχη για το ασφαλιστικό με ασπίδα προστασίας για τους πιο αδύναμους και θα κλείσει την αξιολόγηση.

Όπως προαναγγέλλει, η χώρα θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο ενίσχυσης της οικονομίας και της κοινωνίας, εκτιμώντας ότι θα κερδηθεί το συγκεκριμένο στοίχημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή