ΠΑΣΟΚ: Πρόταση νόμου για το επίδομα θέρμανσης

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 13:50
A- A A+

Πρόταση νόμου για το επίδομα θέρμανσης κατέθεσαν σήμερα, 57 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η εν λόγω πρόταση νόμου έχει ως εξής:

Επίδομα θέρμανσης

¶ρθρο 1

Οικονομική ενίσχυση χειμερινής περιόδου 2004 - 2005

Οι οικονομικά ασθενείς ομάδες πολιτών του άρθρου 2 του παρόντος δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης, με την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης, για την χειμερινή περίοδο 2004 - 2005, λόγω των αυξημένων τιμών του αργού πετρελαίου.

¶ρθρο 2

Δικαιούχοι του επιδόματος

Δικαιούχοι του επιδόματος, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3, τυγχάνουν οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης του άρθρου 14 του Ν. 2837/2000, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι πάσης φύσεως συνταξιούχοι στους οποίους καταβάλλεται Ε.Κ.Α.Σ., και οι μακροχρονίως άνεργοι.

¶ρθρο 3

Ύψος του επιδόματος

Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης καθορίζεται ως εξής:

α) Εκατόν ογδόντα (180) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Σάμου, Χανίων και Χίου,

β) Διακόσια σαράντα (240) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, ¶ρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας και Φωκίδας,

γ) Τριακόσια (300) ευρώ για τους δικαιούχους που κατοικούν στους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλης, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης και Χαλκιδικής.

¶ρθρο 4

Τρόπος καταβολής

Το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί ως εξής:

α) στους κατά τα παραπάνω συνταξιούχους από τους ασφαλιστικούς φορείς από τους οποίους καταβάλλεται η κύρια σύνταξή τους σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη με το επίδομα εορτών Χριστουγέννων 2005 και η δεύτερη με τη σύνταξη του μηνός Μαρτίου 2006,

β) στους μακροχρονίως άνεργους από τον Ο.Α.Ε.Δ. σε δύο ισόποσες δόσεις εντός των μηνών Δεκεμβρίου 2005 και Μαρτίου 2006

γ) στους δικαιούχους του άρθρου 14 του Ν. 2837/2000 εφάπαξ, σύμφωνα με διαδικασία που θα ορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

¶ρθρο 5

Ρυθμίσεις

1. Η προκαλούμενη δαπάνη θα αντιμετωπίζεται με διάθεση των απαραιτήτων κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

2. Κάθε δικαιούχος δικαιούται να λαμβάνει το ως άνω επίδομα από μια μόνο πηγή.

3. Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μπορεί να προβλέπεται η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης για οποιαδήποτε χειμερινή περίοδο, να αναπροσαρμόζεται το ύψος αυτού και να ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια σχετική με την εφαρμογή του νόμου αυτού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή